Powered by Translate

Μόριο στα πορτοκάλια, μανταρίνια μπορεί να αντιστρέψει την παχυσαρκία

A great restaurant website

Posted by manager

Μόριο στα πορτοκάλια, μανταρίνια μπορεί να αντιστρέψει την παχυσαρκία

Ερευνητές στο Δυτικό Πανεπιστήμιο έχουν εντοπίσει ένα μόριο που βρίσκεται σε πορτοκάλια και μανταρίνια που θα μπορούσαν να κρατήσουν το κλειδί για την αναστροφή της παχυσαρκίας και την υποτροπή της συσσώρευσης πλάκας στις αρτηρίες.

Το μόριο, που ονομάζεται nobiletin, δόθηκε σε ποντίκια που έλαβαν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή χοληστερόλη. Το αποτέλεσμα ήταν αυξημένη αδυναμία και μειωμένα επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη στα ποντίκια που έλαβαν nobiletin σε σύγκριση με εκείνα που δεν έλαβαν nobiletin.

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μελέτης , οι ερευνητές είναι αδιέξοδοι γιατί λειτουργεί το nobiletin. Μια υπόθεση είναι ότι το μόριο δρα στο μονοπάτι που ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χειρίζεται το λίπος. Ο ρυθμιστής, που ονομάζεται AMP Kinase, ωθεί το σώμα να κάψει λίπη για να παράγει ενέργεια και μπλοκάρει την παραγωγή λιπών. Ωστόσο, οι επιδράσεις της nobiletin ήταν εμφανείς ακόμη και σε ποντίκια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά για την απομάκρυνση του AMP Kinase.

Παρόλο που ο μηχανισμός πίσω από το nobiletin παραμένει μυστήριο, το γεγονός ότι το μόριο δεν παρεμβαίνει σε φάρμακα που επηρεάζουν το AMP Kinase είναι σημαντικό επειδή τα φάρμακα για τη θεραπεία του διαβήτη, όπως η μετφορμίνη, λειτουργούν μέσω της οδού.

Μελέτες σε ανθρώπους θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί εάν τα αποτελέσματα που επιδεικνύονται σε ποντίκια μπορούν να μεταφραστούν σε ανθρώπους Εάν ναι, η ανακάλυψη θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών για τη μείωση της παχυσαρκίας και του βάρους της στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Tags:

Post your Comments

NAME *
EMAIL *
PHONE *